The Best DCA Exam Study Material Premium Files and Preparation Tool (Dec-2025) [Q24-Q43]

Rate this post

The Best DCA Exam Study Material Premium Files and Preparation Tool (Dec-2025)

Get Instant Access to DCA Practice Exam Questions

Q24. Your organization has a centralized logging solution, such as Splunk.
Will this configure a Docker container to export container logs to the logging solution?
Solution: docker system events –filter splunk

 
 

Q25. Is this the purpose of Docker Content Trust?
Solution: Verify and encrypt Docker registry TLS.

 
 

Q26. Is this an advantage of multi-stage builds?
Solution: faster image builds by allowing parallel execution of Docker builds

 
 

Q27. You want to create a container that is reachable from its host’s network. Does this action accomplish this?
Solution:Use either EXPOSE or –publish to access the containers on the bridge network

 
 

Q28. After creating a new service named ‘http’, you notice that the new service is not registering as healthy. How do you view the list of historical tasks for that service by using the command line?

 
 
 
 

Q29. You are troubleshooting a Kubernetes deployment called api, and want to see the events table for this object. Does this command display it?
Solution: kubectl events deployment api

 
 

Q30. Does this command create a swarm service that only listens on port 53 using the UDP protocol?
Solution: ‘docker service create -name dns-cache -p 53:53 -service udp dns-cache’

 
 

Q31. You are pulling images from a Docker Trusted Registry installation
configured to use self-signed certificates, and this error appears:
`x509: certificate signed by unknown authority.
You already downloaded the Docker Trusted Registry certificate authority certificate from https://dtr.example.com/ca.
How do you trust it? (Select two.)

 
 
 
 
 

Q32. Which docker run` flag lifts cgroup limitations?

 
 
 
 

Q33. Does this describe the role of Control Groups (cgroups) when used with a Docker container?
Solution: accounting and limiting of resources

 
 

Q34. If installing Docker using devicemapper for storage with the Intent to run production workloads, how should devicemapper be configured

 
 
 
 

Q35. Will this command list all nodes in a swarm cluster from the command line?
Solution: ‘docker swarm nodes’

 
 

Q36. Does this command display all the pods in the cluster that are labeled as ‘env: development’?
Solution: ‘kubectl get pods –all-namespaces -I env=development’

 
 

Q37. Will this sequence of steps completely delete an image from disk in the Docker Trusted Registry?
Solution.Delete the image and delete the image repository from Docker Trusted Registry.

 
 

Q38. One of several containers in a pod is marked as unhealthy after failing its livenessProbe many times. Is this the action taken by the orchestrator to fix the unhealthy container?
Solution: Kubernetes automatically triggers a user-defined script to attempt to fix the unhealthy container.

 
 

Q39. Is this a type of Linux kernel namespace that provides container isolation?
Solution.Host

 
 

Q40. Which set of commands can identify the publishd port(s) for a container? (Choose 1.)

 
 
 
 

Q41. Is this a Linux kernel namespace that is disabled by default and must be enabled at Docker engine runtime to be used?
Solution: user

 
 

Q42. Is this the purpose of Docker Content Trust?
Solution.Indicate an image on Docker Hub is an official image.

 
 

Q43. You want to create a container that is reachable from its host’s network.
Does this action accomplish this?
Solution.Use network connect to access the container on the bridge network.

 
 

The DCA exam is a computer-based test that consists of 55 multiple-choice questions. Candidates have 90 minutes to complete the exam, and the passing score is 65%. DCA exam is available in multiple languages, including English, Japanese, and Simplified Chinese. Candidates can take the exam remotely, from the comfort of their own home or office, or in a test center. The DCA certification is valid for two years and can be renewed by passing the current version of the exam. Docker Certified Associate (DCA) Exam certification demonstrates that an individual has the skills and knowledge required to use Docker effectively and efficiently in a professional environment.

 

Validate your Skills with Updated DCA Exam Questions & Answers and Test Engine: https://www.troytecdumps.com/DCA-troytec-exam-dumps.html

Related Links: myportal.utt.edu.tt www.stes.tyc.edu.tw myportal.utt.edu.tt myportal.utt.edu.tt myportal.utt.edu.tt www.stes.tyc.edu.tw

troytecdumps

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter the text from the image below